+385 (0)1 2334 777 ivo@arkadafloors.com

Intarzije, bordure i mozaik parket

Podovi koji Vam oduzimaju dah. Umjetnost pod vlastitim nogama. Elegantni naglasak. To je Vaš izbor. To je priuštiv luksuz.

21

Tko je mogao pomisliti da će tehnologije današnjice dati takav impuls za novu formu umjetnosti, kojom ćemo ploče drveta i kamena uobličiti i ponovno iskusiti Renesansu? Tko je uopće mogao sanjati da podovi mogu biti tako spektakularni? Više od svega, tko je ikada mogao i pomisliti da će si te podove moći lako priuštiti?
Podovi su često prva stvar koju zamijetite dok ulazite u komercijalni ili stambeni prostor i imaju ogroman efekt na atmosferu i osjećaj pojedinog prostora. Intarzije u podovima upravo zato postale su popularne u Europi još tijekom srednjeg vijeka. Proces izrade i polaganja je bio izuzetno radno zahtjevan budući su se svi djelići morali rezati i sastavljati na objektu i to od najvještijih obrtnika… Slike koje ovdje vidite su rezultat smisla za umjetnost. Svaki element interijera je odraz životnog stila. Mi kreiramo i proizvodimo stotine različitih dizajna intarzija u drvetu i kamenu, neprestano ih proširujući. Unutar naše kompletne linije intarzija, svatko može pronaći detalje koji utjelovljuju Vaše želje, Vaše stavove, Vaše živote…Širokim izborom domaćih i egzotičnih vrsta drveta, kamena i drugih materijala iz cijelog svijeta, i novim bojama i teksturama, pod je postao novi prilagodljivi geometrijski posrednik osobnog izražavanja. To je ustvari dvodimenzionalna skulptura.
Naš posao započinje od dizajna preko proizvodnje i završava sa ugradnjom. Isporučujemo najjednostavnije do najzahtjevnijih projekata za posebne kupce. Različitost i individualnost su dijelovi našeg programa. Naši kupci mogu izabrati pod snova između više nego 200 različitih tipova materijala, uzoraka i dizajna, od egzotičnih vrsta drveta do metala, stakla, mramora i granita. Arkada je specijalist za individualni dizajn prostora. Zajedno sa arhitektima i investitorima, možemo de facto svaku ideju pretvoriti u realnost. Naš tim specijalista uvijek pronalazi rješenja, čak i za najteže zadatke u gradnji, novoj ili staroj. Intarzije i dizajn parketi su dostupni u debljini od 10-42 mm, lakirani ili nelakirani. Vrijeme isporuke za standardne proizvode iz kataloga je dva do četiri tjedna. Proizvodi prema posebnom zahtjevu uzmu šest do osam tjedana.

Upotpunivši svoju ponudu kamenim intarzijama postali smo prvi i jedini hrvatski, pa i europski proizvođač intarzija u svim materijalima.

Sanjaj ga                       Dizajniraj ga                       Poseban pod jedinstven kao što ste Vi

Bordure

Iako naše podne intarzije mogu biti nađene u luksuznim hotelima, elitnim vilama, ulazima shoping-centara, uredima, veleposlanstvima i muzejima, njihove prihvatljive cijene ulaze u budžet i mnogih kućevlasnika.

Kutevi

Mi kreiramo i proizvodimo stotine različitih dizajna intarzija u drvetu i kamenu, neprestano ih proširujući.

Intarzije/Medaljoni

Usklađeni oblici uključuju elegantne i kompleksne medaljone, kuteve, palace parkete, profinjene i gizdave bordure, zahvaljujući kompjuteru i tehnologiji.

Mozaik parket

U mozaik parkete možemo ubrojiti ploče parkete koje dolaze gotove iz proizvodnih pogona ali i one koji stvaraju mozaik slike radeći ih na samom objektu. Ovdje vidimo jedan takav mozaik koji se radi na licu mjesta a spoj je parketa i kamena. Mozaik se može raditi iz različitih vrsta drveta, iz jedne vrste drveta usmjerene prema nacrtu u raznim smjerovima i oblicima, spoj drveta i kamena ili keramike te u novije vrijeme metala.


Mozaik parket hrast i mramor

Bezbroj kombinacija je dobivanja mozaik parketa. Jedna od najtežih za polaganje kombinacije kamena i parketa a teška je i za održavanje. Ipak ljepota toga je vrijedna sveg...

Mozaik parket Domino

Hrastov mozaik parket sa wenge elementima i medaljonom iz starih ruskih dvoraca, ugrađen u Vašu dnevnu sobu ostavlja Vas svakodnevno zadivljenim umijećem vještih majstorskih...

Intarzije

Lucidan design za intarzije “pareni bagrem”, koji uz najnoviju tehnologiju pruža esteski užitak za...

Intarzija Pavilion

Uz ovakav tip intarzije ne treba Vam nikakav tepih. Ovo je samo jedan od mnoštva prijedloga u izboru dizajna i vrsta drveta. Veličine također prilagođavamo prostoru i željama. Ovaj tepih od drveta je dimenzije 3*4...

Intarzija metal i drvo Diva

Svjetska inovacija: zajedno metal i drvo. Izuzetno zahtjevna kombinacija materijala za izvedbu. Prekrasna kombinacija za moderne interijere, vile, restorane, hallove. Dizajn i proizvodnja ovakve inovativne intarzije postavlja nas na čelo proizvođača...